top of page

Onze cattery

Filosofie en huisvesting

De eerste stapjes

Onze zoektocht naar een Cattery waar wij onze kittens graag geboren zouden zien worden, bracht ons bij Hof van Felice. Deze mensen overdonderden ons met hun liefde voor hun Noren. Ook waren ze naar ons, als potentiële verzorgers van Oretga en Leopold, kritisch! Voor zover mogelijk deden zij hun best om zichzelf te overtuigen dat broer en zus bij ons in goede handen waren en dat deze het dan ook nooit aan iets zou ontbreken.

Ondertussen is dat reeds 5 jaar geleden. We dragen onderhand de zorg over een hechte groep van Noren waar we ontzettend veel plezier aan beleven. Mooie dieren met prachtige eigen karakters. Iedere liefhebber van de Noor begrijpt wat dat betekent. Het is absoluut een plezier om het voorjaar in te luiden met een prachtig nestje bij één van onze poezen. Niets is zo fijn om te zien hoe een trotse moederpoes haar kroost begeleidt bij het ontwikkelen van kleine, zachte persoonlijkheden.

 

Dat is onze Cattery: liefdevol, eenvoudig, en verantwoord.

Huisvesting

Onze beslissing om ons huis, en leven met de Noorse Boskat te willen delen betekende wel dat we een nachtverblijf hebben gerealiseerd in de garage die middels een buitenren (corridor) direct vrije toegang geeft tot het woonhuis. Vervolgens hebben we ook de tuin gereed gemaakt en toegevoegd aan het domein van onze schatten. Dus de gehele achter en zijtuin werd daarvoor van een effectief hekwerk voorzien. In het voorjaar van 2023 hebben we besloten om nog een extra nachtverblijf met buitenren te bouwen. Nu is het mogelijk gemaakt de tuin in drie!!! stukken te verdelen. Echter wij genieten er van de groep iedere dag waarop dat mogelijk is gemengd te zien ravotten en stoeien.

Als de meiden denken dat ze op avontuur zouden kunnen gaan met de kater zijn we nu royaal in gelegenheid de groep op te splitsen!

Noren zijn van origine “buiten katten” en zouden zonder zorgen op een boerderij of in de bossen van scandinavië moeten kunnen jagen op prooi en zichzelf en hun vacht gezond en vitaal kunnen houden in koude, natte maar ook in droge zomerse omstandigheden. Geen “kampioen van de show” overtreft in onze filosofie een mooie, vitale, stoere Noor, welke gezond, statig, staart fier omhoog, ogen mooi fris en vol leven, zo van onder de struiken ons tegemoet komt kuieren!

Onze Noren kuieren niet alleen door de tuin, Kerngezond en vol energie sprinten zij met hoge snelheden als er een “heerlijke” vogel op het grasveld is geland. Dan weer lekker maffen onder de rododendron hagen, elkaar najagen door de hoge siergrassen of hoog in de fruitbomen om de omgeving nog beter in de gaten te houden.

Zo een enkele keer zullen wij niet ingrijpen (splitsen) als een Poes de Kater wel heel erg lief gaat vinden. Dat resulteert er dan in dat we een nestje Kittens beschikbaar krijgen voor u als liefhebber. Het maakt ons tot fokker….. een beladen etiket, waar u hopelijk anders naar zult kijken als u ons bezoekt.

Cattery WILDEBRAS

De naam Cattery WILDEBRAS staat geheel in het teken van de wijze waarop wij onze Noren de vrijheid geven om zichzelf te zijn. Wij zagen de onbesuisde energie en speelsheid van de eerste twee Noren kittens welke wij mochten aankopen bij Hof van Felis (waarvoor dank Klaas en Miranda). De kater hernoemden we tot Leopold en zijn zus draagt nog steeds haar stamboom naam Ortega! Beide maakten in korte tijd meer schade aan ons interieur dan onze beide zonen hadden gesloopt in 20 jaar. We hadden en hebben een zeer goed contact met Klaas en Miranda, en toen ons werd toevertrouwd dat we met Ortega wel een nestje mochten “fokken”, kozen we voor de naam Cattery WILDEBRAS

Tijdens onze zoektocht naar een passende kater kwamen wij in contact met TITRANS. Een helder, uitvoerig en open gesprek volgde, en het gaf ons een goed gevoel over en weer. Er werd afgesproken om een Kater van René over te nemen en later ook nog een poes.

Uit deze combinatie ontstond ons eerste nestje. Juweeltjes waren het, een schat in een mandje. We konden dan ook niet anders dan ieder kitten te vernoemen naar een edelsteen.

Een Kitten met een stamboom van Cattery WILDEBRAS is gewend om ruimte te hebben. Het is geboren en groeit zijn eerste deel van zijn leven op bij ons in het woonhuis. Al snel maken zij kennis met een harmonieuze groep soortgenoten. Daardoor leren zij niet alleen vele vaardigheden van hun moeder, maar ook onder toezicht van tantes en papa verkennen zij hun wereld, zowel binnen als buiten.

Tuin omheind.jpg
corridor.jpg
ren ingang.jpg
ren ingang.jpg
ren binnen.jpg
bottom of page