top of page

Poezen en Katers

Maak kennis met onze wildebrassen

Ortega

Felishof's Ortega

06-03-2018

Black Tortie Spotted

NFO f 24

Wat een karaktertje is dat! Samen met haar broer kwam zij hier wonen en de energie die zij kon etaleren was ongekend. De dag werd opgestart met een potje apenkooi van minimaal een uur. Daarna nam ze even de tijd om heerlijk uit te rusten, het liefste op schoot. Het leek ons dat lekker buitenspelen in de middag haar wel zou vermoeien, maar tevergeefs. Iedere avond werd er nog zeker een uurtje apenkooi aan vastgeplakt. Niets bleef gespaard. Alles wat ondersteboven kon ging onderste boven. Alles waar ze op klimmen kon werd beklommen. Ortega vonden wij terug op de gekste plekken. Verstoppertje spelen kon ze ook goed. Haar broer Leopold wist meestal wel waar ze zat om haar wederom uit haar verdekking weg te lokken voor nog meer wilde spelletjes.

Uit deze wilde spelletjes onttrokken we de naam voor onze Cattery: WILDEBRAS

ortega 1.jpg
Ortega krols.png

Victoria

Titrans Velvet Black

22-06-2020

Black with white

NFO n 09

Bij Titrans kwam onze Victoria op ons pad. Zij is een ontzettend zacht en lenig poesje. Een ontzettende knuffelkont. Tegen haar konden we geen nee zeggen. In goed overleg vond René het goed dat wij haar aan onze groep mochten toevoegen. Vanaf de eerste dag nam onze Leopold haar onder zijn hoede. Al vanaf de eerste avond was het alsof zij al haar gehele korte leventje met hem samen was, en sliep ze als een roos bij hem in zijn mandje.

Victoria vond het allemaal te mooi om waar te zijn. Al die vrijheden in ons huis, in de tuin en in de groep. Met enkele van deze vrijheden had madame het wat lastig. Haar portie BARF voer was samen met wat wat ze van de ander bordjes kon meepikken in een oogwenk opgepeuzeld, om vervolgens elders in de kamer weer op het parket gedeponeerd te worden. Na enkele weken begeleid voeden kon ze zichzelf keurig inhouden en at ze dat wat ze nodig had.

Buiten lag voor haar een geheel nieuwe wereld om te ontdekken. Vliegensvlug vloog ze buiten ons zicht tussen de beplanting door, en Leopold zag telkens haar kans haar dan weer naar het woonhuis terug te drijven. Victoria bleef haar grenzen verleggen. Hoe klein zij ook was, als jongste van de groep werd zij ontzettend snel volwassen. Als het schemerig wordt is zij het die met muizen, kikkers of een ander alternatief het huis in komt gewandeld. Ze eet deze trouwens niet op maar schenkt deze met een heerlijke miauw aan ons, levend en wel. Onze Victoria.... heerlijk!

Tijdens de zomer van 2022 liepen buiten onze castraat Lodewyck en ook onze open kater Roderick vrij rondom het huis. Victoria vond Roderick wel een geschikte vent en in de zomer van 2022 mochten wij ons allereerste nestje Noren bewonderen.

victoria 2_edited.jpg
Victoria_edited.jpg

Isabella

Felishof's Isabella

21-06-2022

NFO 09 23

Op het moment dat er in Oudesluis wederom een mooi nestje kittens was geboren zijn we bij de eerste gelegenheid direct de auto ingestapt. Isabella was voor ons overduidelijk wat wij hoopten aan te treffen. Deze zouden wij graag toevoegen aan onze groep! We konden niet wachten tot het eindelijk zover was.  Onder luid protest van haarzelf, werd de kleine Isabella ons thuisgebracht door Klaas en Miranda. Autorijden vond ze overduidelijk spannend. Daarna bleek al snel dat zij middels stemverheffing haar mening aan ons doorgeeft.

Speeltjes vindt ze fantastisch, ze kan zich een hele avond bezig houden met het opjagen van een stuiterbal door de huiskamer. Daar waar we kunnen stellen dat de katten toch een lichte voorkeur hebben voor een knuffel van Edwin, staat de voorkeur van Isabella daar haaks op. Zij is het vriendinnetje van Anneke. Als zij niet in de buurt van Valery is, dan is haar aandacht (en hulp) helemaal voor Anneke. Huishouden vindt Isabella zeer interessant. De wasmand waar geen van de andere katten interesse in toont, Isabella kruipt er steevast in. Bloemen water geven? Isabella zal wel even helpen om de gieter op zijn kop te houden. De boodschappen uitpakken? Isabella zal absoluut de tas controleren of hij wel echt leeg is. Is het zover dat de maaltijd op tafel komt? Isabella wacht op gepaste afstand op de kop van de tafel tot zij uiteindelijk een schepje vla krijgt toegestopt. Anneke hoeft maar haar naam te noemen en zij heeft alle aandacht….. En dan te bedenken, dat deze schat is uitgezocht, benoemd en betaald door Edwin ;-)

Isabella1.JPEG
Isabella2.JPEG

Valery

Felishof's Valery

06-09-2022

NFO fs 09 23

Onze Valery kwam, zag en overwon. Zo uit haar Bench in een drafje achter Ortega aan. Daar weer achter aan, Isabella. Een vriendschap gesloten binnen een uur.

 

Voor ons huis staan een paar flinke eiken, waarin een eekhoorn zijn plaatsje heeft gevonden. Onze Valery haar spel deed ons denken aan de sprintjes die deze eekhoorn trekt als deze van boom naar boom rent. Roef-roef, van links naar rechts. Van bank naar stoel en dan weer op de tafel. Zodoende kreeg zij al snel haar bijnaam “eekhoorn”. Naarmate zij zich verder ontwikkeld, blijft zij van dit spel genieten. Niet langer van stoel naar stoel, maar onderhand heeft zij in de tuin ook haar vaste bomen waarin zij graag vertoeft.

De vriendschap met Isabella is opvallend en vertederend om te zien. Naar ons is zij duidelijk de verleider van het stel. Het rollen en praten, het bij ons kruipen op de bank. Het in de keuken staan zeuren tot er een snoepje wordt uitgedeeld. Gelukkig vinden we haar ook met regelmaat in de vensterbank, slapend in het zonnetje. want al dat roef-roef….maakt wel moe.

IMG_5287_edited.jpg
IMG_5255_edited.jpg

Lodewyck

Hvit-Asvald van het Nieuwlicht

06-04-2019

White green eyes

Onze grote witte kater, die we na lang overwegen maar hebben laten castreren. Hij had de vader van een nestje met Ortega moeten worden, maar daarvan zagen we af. Hij is nu de rust in de groep, allen kunnen goed met hem.. of hij kan het goed vinden met allen. Het is maar vanuit welke hoek je het bekijkt.

 

Lodewyck straalt controle en rust uit. Een enorme witte verschijning die hier de omheining en daarmee het territorium van onze tuin grondig blijft inspecteren. Hij kan van achter uit de tuin het huis in komen stormen om vanuit ons voorhuis een hond op straat of een loslopende buurtkat strak aan te kijken. Lodewyck weet wie er in ons huis thuis hoort, en wie niet.

 

Daar waar we een ander blij maken met een snoepje? Lodewyck weet waar de kam staat! Hij kan daar dichtbij een uur liggen wachten totdat we hem even borstelen. Voor ons was het bijzonder om te ontdekken dat hij het zelfs fijn vind om in de wasbak heerlijk te worden afgesopt, daarna lekker droog te worden geblazen met een föhn. Lodewyck vindt het heerlijk. Deze grote witte krachtpatser is stiekem een ijdeltuit.

lodewyck 1.jpg
lodewyck_edited.jpg

Roderick

Titrans Captain Jack

07-05-2021

Rood Tabby Mackerel en wit

NFO d 09 23

Roderick mocht het beoogde vaderschap van Lodewyck gaan vervullen. Het kleine pluizige katertje, ons toevertrouwd door René, begon zijn leven hier thuis zeer behoedzaam. Zeker in vergelijking tot onze eerdere ervaringen met het toevoegen van een kitten aan onze groep. Hij had er moeite mee. In de eerste weken bleef hij nog het liefst bij ons op de bank zitten. Kijkend naar de andere katten die om beurten hun neus even lieten zien. Er was geen onrust in het algemeen, maar Roderick nam zijn tijd en deed het op zijn manier.

 

We zeggen weleens tegen elkaar dat hij het bewijs is van de intelligentie van de Noor. Hij kent de gebruikelijke activiteiten in het huis als geen ander en weet exact waar hij bij betrokken wil zijn en waarbij niet. Hij is een charmeur naar de dames van kwaliteit. Nu de vader van twee nestjes. Het is het een lust voor ons om hem te zien hoe hij de krolse aanstaande moeder echt in alle rust kopjes geeft, pratende en met een tederheid het hof maakt.

 

Spelen met ons vindt hij maar onzin! Maar als we met de kam op het parket tikken weet hij dat het zijn tijd is om met ons even een persoonlijk moment te hebben. Andersom kan hij voor ons gaan staan en drukt hij vervolgens zijn kopje tegen de grond.. Hij bepaalt dat er dan een kam moet worden gehaald.

 

Een compliment voor ons is het wanneer hij in alle rust tussen de dames in de tuin gewoon zijn wandelingetje maakt. Nimmer haast, altijd vrolijk en met een typische huppeltje dat hem doet lijken te zweven over het grasveld. Onze Roderick.. die is bijzonder!

roderick 3.jpg
roderick 1.jpg

Leopold

Felishof's Poe

06-03-2018 - 02-12-21

Black Mackerel

NFO n 23

Leopold was een kater uit een nestje van vier. Hij had 2 zussen en één broer. Van dit geplande nestje waren wij reeds maanden op de hoogte en wat waren wij blij met de eerste foto’s van de piepkleine Noren! Met twee van deze vier zouden wij ons huis gaan delen. We hadden speciaal voor de beide kleintjes een mooie buitenren gebouwd welke evenzo fungeerde als corridor tussen het woonhuis en de schuur. Toch zat Leopold het liefst bij ons in de woonkamer, kijkend door de terrasdeuren naar alles wat er zich in de tuin afspeelde. Na ongeveer een half jaar hebben we besloten om de gehele tuin van een gedegen hekwerk te voorzien. Het moment dat we de terrasdeuren voor hem openden, kon hij zijn geluk niet op. Vanaf die dag, zagen we hem met zijn indrukwekkende en zwierige staart de tuin door slenteren. Dit was voor ons een geweldig gevoel. Even hadden we de angst dat hij door de grote vrijheid die hij had, door het kunnen kiezen van zijn eigen dagindeling, hij naar ons mogelijk een grotere afstand zou gaan ontwikkelen. Niets was minder waar. Het werd meer en meer een dikke knuffelkont. Kwam ons onmiddellijk opzoeken wanneer we weer thuis kwamen en kroop bij iedere gelegenheid op schoot.

 

Helaas moesten we al (veel te) snel afscheid nemen van deze kanjer. Een kanjer met een groot hart. Wat evenzo bleek uit de zorgzaamheid voor Lodewyck alswel Victoria, die hij hier als kitten heeft zien binnenkomen. Maar hij had bovenal een fantastische klik met ons. En zo herinneren wij hem. Wij blijven dankbaar voor de vele knuffels die hij ons heeft gegeven!

Leopold1.png
bottom of page