top of page

Wij vinden het ontzettend leuk dat u een kijkje neemt op onze hagelnieuwe website. Via deze site proberen wij u kennis te laten maken met onze Cattery WILDEBRAS.


Wij zijn Edwin en Anneke, en wij zijn ontzettend trots op onze Noorse Boskatten. Wij zijn ontzettende kattenliefhebbers en we hebben jarenlang gelukkig samen geleefd met onze Nina, Vlekkie en twee wildebrassen van zoons. Echter toen onze jongens het huis verlieten en onze poezen hoogebejaard werden dreeg er een gat te ontstaan. Bij ons ging het kriebelen en we gingen op zoek naar nieuw gezelschap.


Leopold en Ortega: De originele wildebrassen!

Tijdens de zoektocht naar onze perfecte nieuwe katten kwamen wij veel opties tegen. We hebben jarenlang gedroomd over een beer van een Maine Coon kater. Een kater zo indrukwekkend dat we hem met 3 mensen tegelijk moeten aaien. Maar is dit voor ons wel een geschikt ras? Na veel wikken en wegen bleek de Noorse Boskat voor ons de juiste optie. De Noor is ook een indrukwekkende verschijning en ook nog eens een relatief gezond kattenras.


Hier ontstond de zoektocht naar de cattery die aansluit bij onze wensen. Wij kwamen uit bij 'T Hof van Felis, wij hebben een ontzettend positief gevoel bij Klaas, Miranda en hun katten. Een cattery met een hart voor de kat en zijn gezondheid en welzijn. Niet lang hierna mochten wij onze eerste twee Noren thuis verwelkomen: Leopold en Ortega!

Leopold, Felishof's Poe

Ortega, Felishof's Ortega

Onze nieuwe katjes. Een nieuwe omgeving, het is natuurlijk wel even wennen voor baas en beestje. Na een tijdje voelden wij ons allemaal als een vis in het water. Ieder hoekje van ons huis werd verkend, alle spullen waar ze bij konden werden getest of het leuk is om mee te spelen. Leopold en Ortega ontwikkelden beiden hun eigen karakter. Leopold een grote knuffelkont; Ortega een eigenwijze wildebras. Broer en zus, maar samen zo verschillend! Samen met onze nieuwe wildebrassen leefden wij letterlijk op een wolk van geluk.


Project Wildebras

Intussen is dit alles ruim 5 jaar geleden en wonen wij in een omgeving die wij speciaal hebben ingericht om het welzijn van onze 6 Noren te kunnen garanderen. In eerste instantie een buitenren voor de heren. Vervolgens een omheining rondom de gehele tuin, om kat binnen én buiten de tuin te houden. Tegenwoordig beschikken wij over een grote buitenren en is de originele buitenren tevens een handige corridor. Wij zijn er erg blij mee hoe wij onze dames en heren tactisch gescheiden kunnen houden zonder ze van enig comfort te onthouden.


Wij zijn Edwin, Anneke, Ortega, Lodewyck, Victoria, Roderick, Isabella en Valery, en wij verwelkomen u graag bij Cattery Wildebras!

20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page